NFC چیست و چه کاربردی در گوشی‌های هوشمند دارد؟

 NFC

 

NFC یکی از قابلیت‌های اتصال گوشی‌های هوشمند است. که طی سال‌های اخیر پیشرفت خوبی داشته و کاربردهای آن در حال افزایش است. با توجه به پیشرفت این فناوری هر روز به طرفداران آن افزوده می‌شود. و هنگام خرید تلفن همراه هوشمند بسیاری تاکید دارند که مدل انتخابی آن‌ها حتما مجهز به این سیستم باشد. اگر می‌خواهید بدانید NFC  چیست؟ و چه کاربردی در گوشی‌های هوشمند دارد خواندن این مطلب برای شما مفید است.

فناوری NFC چیست و به چه کار می‌آید؟

NFC یک فناوری ارتباط بی سیم با فرکانس بالا و برد کوتاه (ارتباط حوزه نزدیک) است. که امکان تبادل داده بین دستگاه‌ها را در فاصله 10 سانتی متری فراهم می‌کند.

این فناوری به کاربران اجازه می‌دهد به صورت یکپارچه اطلاعات را بین دستگاه‌های دیجیتال خود مثل تلفن همراه هوشمند به اشتراک بگذارند. صورتحساب هایشان را به صورت بی‌سیم پرداخت کنند. یا حتی از تلفن همراه خود به عنوان ابزاری برای خرید بلیت الکترونیکی مترو، اتوبوس و ‌BRT به کمک زیرساخت‌های بی‌سیم موجود که از قبل در سیستم حمل و نقل عمومی وجود داشته استفاده کنند.

 

مزیت قابل توجه NFC نسبت به بلوتوث زمان تنظیم کوتاهتر و سرعت عمل بالا است. به جای انجام تنظیمات دستی برای شناسایی دستگاه‌های بلوتوث. اتصال بین دو دستگاه NFC به‌طور هم‌زمان و کمتر از 10 ثانیه برقرار می‌شود.

همچنین به دلیل برد کمتر. NFC امنیت بالاتری نسبت به بلوتوث دارد. و از این فناوری می‌توان در مناطق شلوغ و پررفت وآمد به راحتی استفاده کرد. و امکان ارتباط سیگنال با دستگاه انتقال دهنده فیزیکی ناخواسته و توسط کاربران دیگر غیرممکن است.

 

NFC همچنین می‌تواند زمانی کار کند که یکی از دستگاه ها توسط باتری تغذیه نشود. مثلاً در تلفنی که ممکن است خاموش باشد یا وقتی کارت اعتباری در دسترس نباشد.

 

برای اینکه بتوانید از این فناوری استفاده کنید. گوشی تلفن همراه شما باید مجهز به NFC باشد. تا بین گجت‌ها مختلف موبایلی قابل حمل اتصال برقررار کرده و امکانات ان اف سی جهت رد و بدل کردن داده‌ها قابل استفاده و فعال شود. این اتصال از طریق یک تراشه بسیار کوچک NFC برقرار می‌شود که به صورت اختصاصی در دستگاه قرار می‌گیرد.

تکنولوژی NFC چگونه کار می کند؟

اکنون که دانستید NFC چیست. وقت آن است که بررسی کنیم این تکولوژی چگونه کار می‌کند؟ دقیقاً مانند بلوتوث، Wi-Fi و سایر سیستم‌های سیگنالی بی‌سیم . NFC بر اساس اصل ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی که یک تکنولوژی ساده و شناخته شده است عمل می‌کند. Near Field Communication استاندارد ثبت شده ثابتی برای انتقال داده‌های بی‌سیم است. و این بدان معنی است که دستگاه‌ها برای برقراری ارتباط صحیح با یکدیگر باید از مشخصات خاصی که روی یک تراشه یا چیپ اعمال شده استفاده کنند.

فناوری مورد استفاده در NFC براساس ایده‌های قدیمی RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) شکل گرفته. که از القای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کرد. در واقع اگر می‌خواهید بدانید NFC به زبان ساده چیست. باید بگوییم تراشه‌ای است که یک فرکانس رادیویی خاص ایجاد می‌کند و دستگاه را قادر به برقراری ارتباط بی‌سیم می‌کند.

 

این تفاوت عمده بین NFC،  بلوتوث و WiFi است.  ان اف سی می‌تواند برای القای جریان الکتریکی در اجزای غیرفعال و همچنین فقط ارسال داده استفاده شود. این بدان معنی است که دستگاه‌های غیرفعال به منبع تغذیه خود احتیاج ندارند. در عوض می‌توانند با استفاده از میدان الکترومغناطیسی تولید شده توسط یک جز component فعال NFC هنگامی که وارد محدوده می‌شود. تأمین شوند. متأسفانه ، فناوری NFC به اندازه کافی القا نمی‌کند تا تلفن های هوشمند ما شارژ شود. اما شارژ بی سیم QI بر اساس همین اصل استوار است.

تفاوت عمده بین NFC،  بلوتوث و WiFi

روی چه دستگاه‌هایی می‌توان تراشه NFC را نصب کرد و کاربرد آن چیست؟

NFC را می‌توان روی انواع گجت‌های هوشمند مثل تلفن همراه یا ساعت هوشمند نصب کرد. فینتک از این فناوری برای راه اندازی امکان پرداخت الکترونیک بی‌سیم استفاده‌های زیادی کرده است.

تمامی کیف پول‌های الکترونیک تلفن‌های همراه اندروید و IOS از این فناوری کمک گرفته‌اند و سیستم‌های پرداخت آن‌ها به کمک آن فعال شده است. به همین دلیل است که اگر گوشی از NFC پشتیبانی نکند، شما قادر به استفاده از اپل پی، اندروید پی یا سامسونگ پی نخواهید بود.

طی سال‌های اخیر به کمک ان اف سی می‌توانید انواع گجت‌های هوشمند خودتان را هم شارژ کنید، به این ترتیب دیگر به کابل شارژ نیازی ندارید.و با نزدیک‌کردن گجت به دستگاه شارژ می‌توانید آن را شارژ کنید.

این فناوری در طراحی و عکاسی هم کاربرد زیادی دارد. به کمک آن می‌توانید تصاویر موجود در موبایل خود را بدون نیاز به کابل و تجهیزات خاصی به تلویزیون منتقل کنید یا آن‌ها را به کمک پرینتر و بدون نیاز به اتصال خاصی چاپ کنید. البته برای اینکه بین تلفن همراه شما و تلویزیون یا پرینتر ارتباط برقرار شود، آن‌ها هم باید مجهز به فناوری NFC باشند و تراشه مخصوص در آن‌ها وجود داشته باشد.

طی سال‌های اخیر برخی از جدیدترین مدل‌های اسپیکر هم از ان اف سی برای اتصال به تلفن همراه استفاده می‌کنند. و با نزدیک کردن گوشی به اسپیکر مجهز به ان اف سی اتصال بین آن‌ها برقرار شده و می‌توانید از گوش دادن به صدای موسیقی لذت ببرید یا هر صدای دیگری که دوست دارید را از این طریق گوش دهید. کاربردهای این فناوری در حال توسعه است و هر روز یک گجت هوشمند تازه به NFC متصل می‌شود. این روزها به کمک این فناوری می‌توان در خودرو و ساختمان را باز و بسته کرد. فقط کافی است تلفن همراه هوشمند خود را مقابل دستگاه قرار دهید. انتظار می‌رود مدیریت ساختمان به کمک این فناوری به سرعت متحول شود و از قابلیت‌های متعدد آن در صنعت ساختمان و سیستم‌های مدیریت ناوگان حمل و نقل هم استفاده‌های زیادی شود.

 

کاربرد NFC در ایران چیست؟

در حال حاضر استفاده از NFC  در ایران فراگیر نشده و استفاده‌های آن محدود است. اما پیش بینی می‌شود در آینده استفاده از این فناوری در ایران هم پابه‌پای نقاط پیشرفته دنیا افزایش پیدا کند. در حال حاضر انواع اپراتورهای تلفن همراه ایرانی امکان پرداخت قبوض و خرید شارژ از طریق این فناوری به وجود آورده اند. اتصال بین دستگاه تلفن همراه هوشمند و اپراتورها فعلا از طریق دستگاه‌های خودپرداز یا تگ‌های  NFCارائه شده از سوی اپراتورها انجام می‌شود. اگر قصد خرید تلفن همراه هوشمند را دارید به نظر می‌رسد باید حتما به سراغ مدلی بروید که به این سیستم مجهز باشد. شاید در آینده نزدیک برای  خرید بلیت مترو، شارژ کارت دانشجویی و حتی خرید بلیت هواپیما، قطار یا سینما و تئاتر به آن نیاز پیدا کنید.

در برخی فروشگاه‌های کشورهای اروپایی و آمریکا برای پرداخت هزینه خرید کالا و خدمات از فناوری ان اف سی استفاده می‌شود. به همین دلیل دور از انتظار نیست که در آینده ایران هم از آن استفاده کند.

 

چگونه NFC را فعال کنیم؟

نحوه فعال کردن NFC  در گوشی‌های اندروید و IOS متفاوت است. همه گوشی‌ها مجهز به این فناوری نیستند. اگر گوشی شما قدیمی است احتمال اینکه مجهز به NFC باشد بسیار پایین است. و اگر گوشی شما تازه است با نگاه کردن به دفترچه راهنمای گوشی یا جعبه آن می‌توانید ببینید مجهز به این فناوری است یا خیر.

برای فعال کردن این قابلیت در گوشی‌هایی که مجهز به آن هستند باید به سراغ منو گوشی بروید و گزینه Wireless & Network را پیدا کنید. معمولا در بخش بیشتر یا More عبارت NFC قابل مشاهده است با زدن روی این گزینه فعال می‌شود.

اگر می‌خواهید از این طریق فایلی را به دستگاه دیگری ارسال کنید. تنها کافی است دو دستگاه را به هم نزدیک کنید، معمولا بعد از برقراری اتصال دستگاه اندکی می‌لرزد و پس از آن کار انتقال فایل انجام می‌شود.

برای خاموش کردن ان اف سی هم باید تمام مراحل اتصال را طی کنید و در آخر گزینه غیرفعال را بزنید تا فعالیت آن متوقف شود.  برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع بد نیست مطلب اینترنت اشیاء چیست و چه مزایایی دارد؟ را هم مطالعه کنید.

امیدواریم با مطالعه این مطلب پاسخ سوال NFC چیست. و چه کاربردی در گوشی‌های هوشمند دارد؟ را یافته باشید. اگر موضوعی در این خصوص به ذهن شما می‌رسد. که فکر می‌کنید برای خوانندگان این مطلب جالب است می‌توانید آن را در بخش نظرها با دیگران به اشتراک بگذارید.

 

پس از بررسی مقاله می توانید با مراجعه به فروشگاه ولتا کنترل اقدام به خرید محصولات شرکت ولتا کنترل نمایید.

فروشگاه خانه هوشمند